GUAPA, jeśli chodzi o czujniki przy kołach (nie jestem pewny czy o ten chodzi, nie bić jak nie to :roll: ), łatwo go uszkodzić przy montażu. Jeśli chodzi o sprawdzenie ich działania - VAG-COM, lewarek i kręcimy każdym kołem po kolei, patrzymy co się dzieje, czy prędkość spada łagodnie, czy przeskakuje. Czasami wystarczy poruszać czujnikiem i jest ok.
Zegary - problem z wskazówką prędkości
Zwiń
X
-
Zegary - problem z wskazówką prędkości
Dziś zmieniałem obudowę licznika ponieważ miałem pękniętą szybkę i brakowało mi kawałka. Problem polega na tym że po ponownym podpięciu wtyczki do licznika wskazówka nie jest ustawiona na 0 tylko po niżej. Czy to się jakoś programuje vagiem ??? Prosił bym o opinie bo mam wszystko na razie rozebrane.
-
-
terre, musisz ja mechanicznie recznie ustawic.
Jak wyjmiesz licznik ustawiasz wskazowke tak :
- przekrecasz ja w kierunku przeciwnym do kierunku wskazowek zegara - to najwazniejszy patent
- ustawiasz ja tak z czuciem, ze ma stac okolo 1mm ponizej 0 ...
Wtedy przy podpieciu i uruchomieniu auta, powinno byc prawie idealnieByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Nie mam pojęcia, nic zobaczymy co mi powiedzą w serwisie. Może oni to jakoś programują vagiem no nie wiem.
[ Dodano: Pon 23 Sie, 10 13:07 ]
No i serwis jak to serwis oni wymieniają cały licznik i nie mieli takiego przypadku. Spodziewałem się tego żer nic się nie dowiem. Jeszcze pojadę do elektromechanika może on coś powie zobaczymy.
Komentarz
-
Komentarz